Αυτοκίνητο Κατηγορίας Β

Με άδεια οδήγησης για αυτήν την κατηγορία μπορείτε να οδηγήσετε επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 9 θέσεων (μαζί με τον οδηγό) και φορτηγά συνολικού βάρους μέχρι 3.500kg (δυνατότητα έλξης ρυμουλκούμενου μέχρι 750kg).

Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 χρονών για την απόκτηση της άδειας και η ισχύς της είναι 15 χρόνια. Μετά την ηλικία των 65 ετών η ισχύς της περιορίζεται στα 3 χρόνια.

Όσον αφορά στα μαθήματα, υποχρεωτικά είναι:

  •  21 μαθήματα θεωρίας του ΚΟΚ
  •  25 μαθήματα πρακτικής εξάσκησης

Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στις περιοχές των εξετάσεων. Η σχολή μας διαθέτει οχήματα FIAT Panda 2012  και για όσους προτιμούν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διαθέτει Daihatsu Sirion, το οποίο είναι και ειδικά διασκευασμένο για την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία.

Για τα δικαιολογητικά, δείτε παρακάτω.

 

 

 Προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας οδήγησης:

  •  Να έχει την κανονική του διαμονή στην Ελλάδα.
  •  Να μην κατέχει άλλη άδεια οδήγησης, ίδιας κατηγορίας, ελληνική ή κράτους-μέλους της Ε.Ε.(συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν).
  •  Να έχει τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής & διανοητικής ικανότητας που ισχύουν για την κατηγορία Β.
  •  Να επιτύχει σε θεωρητική και πρακτική εξέταση, μετά από υποχρεωτική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

 

ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β96

Με την κατοχή του διπλώματος με την προσθήκη κωδικού Β96 ο κάτοχος μπορεί να οδηγεί σύνολα συζευγμένων οχημάτων, που αποτελούνται από έλκον όχημα κατηγορίας Β και από Ρυμουλκούμενο ή ρυμουλκούμενο, υπό  τον όρο ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη μάζα συνδυασμών αυτών δεν ξεπερνά τα 4.250kg.
Δεν απαιτείται να δώσετε εξετάσεις αλλά βάση νόμου οφείλεται να πραγματοποιήσετε :

θεωρητική εκπαίδευση  1 ώρας (ΚΕΘΕΥΟ)
Πρακτική εκπαίδευση   6 ώρες σε κατάλληλο εκπαιδευτικό όχημα.

 

ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Β96 ΑΙΤΗΣΗ Β96

 

Απαραίτητη προϋπόθεση ο υποψήφιος να είναι κάτοχος Β κατηγορίας τουλάχιστον και να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ισχύει για 15 έτη από την ημερ/νία έκδοσης ή την ημερ/νία ανανέωσης